Klárisok – Korzenszky Klára mesekoncert

Klárisok – Korzenszky Klára mesekoncert

Elkészült új lemezük Kerekégenjáró címmel!

 

Korzenszky Klára énekesként és gyermekpszichológusként egyaránt fontosnak tartja a játék és a mese szerepét a gyermekek egészséges személyiségfejlődésében. A Klárisok zenekar gyermekműsoraiban jól ismert gyermekdalaink és mondókáink gyöngysorként felfűzve,  szövegeik, dallamaik és szimbólumaik segítségével,  szinte önmaguktól rendeződnek egységes egésszé. A koncertek során a gyermekpszichodráma módszereit felhasználva a fantáziára, szerepjátékra, valamint a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotják meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét.

A zenekar nagy sikerű Szerelemcsütörtök dobszerda lemeze után elkészítette második lemezét Kerekégenjáró címmel. Jól ismert énekes-táncos népi játékaink, dalaink, mondókáink ezúttal a hős Napvitéz vándorútját követő, égitestszabadító tündérmese fonalára fűződtek fel. Önmaguktól – akárcsak egy varázslatos gyöngysor darabjai.

A mese a hagyomány által meghatározott s őrzött egységes és egylényegű világképhez tartozik. A hős és a történet az a mérce, mérték vagy cölöp, amihez mérhetjük saját gondolkodásunkat és cselekedeteinket.” (Boldizsár Ildikó)

A Klárisok tagjai:

Korzenszky Klára – ének
Buzás Attila – koboz, saz, csellótambura
Eredics Dávid – szaxofon, tambura, kaval, klarinét, furulya, tilinkó
Porteleki Áron – brácsa, derbuka, tapan, ütőhangszerek

Honlap: http://www.klarisok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/klarisokmesekoncert

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=fgxiABdzmq0&list=PLaQkJQXy7Q2-xpApa5bDieuLgT74V0HQO