A táncház kedvenc dala

A táncház kedvenc dala

A táncház kedvenc dala: Hajja, hajja, mégis hajja…

Idén a Táncház díj mellett mindenki szavazhatott a neki legjobban tetsző népdalra is, amit Kubinyi Julcsi Hajja, hajja, mégis hajja… dala nyert.

Valaki pályázott téged a dallal, vagy akár te is jelentkezhettél?

Ez nekem is egy meglepetés volt, nem tudom, hogy ki válogatta össze azokat a dalokat, amikre szavazni lehetett. Én is csak az internetről tájékozódtam, és akkor tudtam meg, mikor láttam – nagy örömömre -, hogy az én dalom is benne van a választhatóak listáján. Aztán kicsit utána olvastam, és láthatjuk, hogy minden felvétel az Új Élő Népzene CD sorozatokról volt összeválogatva. Korábban én oda többször pályáztam, fel is kerültem. Ez a Hajja, hajja, mégis hajja című dal talán a legelső pályázatomnak a felvétele, a 2008-as lemezen jelent meg, úgyhogy nekem is egy meglepetés volt, és nagyon örültem neki.

Csak a közönség szavazott, vagy szakmai zsűri is beleszólt a végleges döntésbe?

Én úgy tudom, hogy a fennálló jelöltek közül csak a közönség szavazott. És ahogyan láttam, úgy vannak összeválogatva ezek a dalok, hogy minden egyes dialektus képviselve legyen. Én a felföldi dialektust mutattam be ezzel a dallal, és ezért is kerültem be.

A jövőben, itt a Táncháztalálkozón akár elő is adod ezt a dalt, ha már a táncház dala lett 2015-ben? Mert ha egy ilyen platformon is, mint a Facebook, szavazásra adták, akkor csak be kellene mutatni itt vagy akár máshol…

Sajnos erről így nem tudok. De nagyon örülök neki, hogy az én dalom nyerhette el az idén debütáló Táncház Dala címet.

A továbbiakban hol találkozhatunk veled?

A mai nap folyamán a küzdőtéren folyamatosan láthat a nézőközönség, bár nem énekelek, hanem a küzdőtér háziasszonya vagyok, de délután egy lemez beharangozót is megtekinthet a közönség. Ez az első szóló lemezem, ami most fog megjelenni melyet a Cseh Tamás pályázaton keresztül nyertem el. A stúdió felvételek már megtörténtek, befejeztük. A zenei anyag készen van.  A teljes album összeállítója én vagyok, a lemezen közreműködik a Dűvő zenekar, Szokolay Dongó Balázs és Unger Balázs cimbalmon. A bemutató május 8-án a Fonó Budai Zeneházban lesz este 19.00-tól, ahová mindenkit nagyon sok szeretettel várok!