Nemzetiségek együtt

Nemzetiségek együtt

Április 26.-án tartották Ráckevén a Nemzetiségi Találkozót. Az eseményen magyar, cigány, német, szerb, bolgár és délszláv együttesek vettek részt, és mutatták be táncaikat a közönségnek. Érdekesség, hogy a csoportok nagy része Ráckeve szomszédos vagy közeli településeiről került ki, bizonyítva ezzel azt, hogy a Csepel-szigeten a mai napig „kölcsönhatásban” és szoros barátságban él együtt sokféle nemzetiség.

A Találkozót népművészeti kirakodóvásár, gyerekcsoportok bemutatói, zenekari koncertek és nemzetiségi ételbemutató kísérte.

Résztvevő együttesek: a ráckevei Kis-Bokréta, Bokréta és Kéve Együttesek, Dabas-Sári Kis Borovenka és Borovenka Néptánccsoportja, a Lórévi Szerb Néptánccsoport, a Taksonyi Dunamenti Fiatal Svábok Egyesülete, a budapestről a Rosica Bolgár Gyermek Néptáncegyüttes, a Tabán Szerb Néptáncegyüttes, a Jantra Bolgár Néptáncegyüttes, a Fláre Beás Együttes Ajkáról, A Hexerei Német Nemzetiségi Tánccsoport Szigetszentmártonból és a Tököli Délszláv Együttes

A rendezvény minden év áprilisában kerül megrendezésre, a szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2016-ban is.

Nemzetiségek együtt_folkpedia_01

Nemzetiségek együtt_folkpedia_03

Nemzetiségek együtt_folkpedia_04

Nemzetiségek együtt_folkpedia_05

Nemzetiségek együtt_folkpedia_06