Hétvégi Programajánló

Hétvégi Programajánló

Egy nagyon szerencsés hétvége elé nézünk, ahol minden a folklórról szól.

Nézzük először is a mai napot, csürtörtök délután nyithatunk egy kis Táncház Napját beköszöntő flashmobbal a Blaha Lujza téren 17.00-tól, ahol a Hencida Táncegyüttes tagjaival és a Hencida Zenekarral találkozhatunk. 18:30-tól A Fölszállott a páva évadzáróján vehetünk részt a Nemzetközi Közszolgálati Egyetemen. További infó itt!

Este megtekinthetjük a Magyar Állami Népi Együttes Verbunkos című műsorát 20.00-tól a Hagyományok Háza színháztermében. Majd az egész napot a Hungarian Folkembassy táncházával zárhatjuk a Fogaskertben, vagy ellátogathatunk a Szigony táncházba a Marczibányi Téri Művelődési Központba, ahol vendég lesz a Pásztorhóra és az Amit a Weisberger.

Május 8.-án este Kubinyi Julcsi „Magam járom” lemezbemutató koncertjére kerül sor a Fonó Budai Zeneházban este 20.00-tól utána pedig szintén a Fonóban 21.00-tól a Berka együttes tart táncházat.

Pénteki egész napos program a Szolnokon megrendezésre kerülő I. Vásárhelyi Lajos „Qka” Gyermek és Ifjúsági Néptáncverseny és Élménynap.

A Fölszállott a páva területi selejtezői is elindulnak. Pénteken délelőtt 10 órától a Babits Mihály Kultúrális Központban Szekszárdon szurkolhatunk a gyerekeknek!

Május 9.-e szombat folk szempontból talán a május egyik leggazdagabb napja lesz. Több lehetőség közül is választhatunk. A Liszt Ferenc téren 10.00-tól kezdődnek a Táncház Napja rendezvények, melynek részletes programját az alábbi linken olvashatjátok.

A Táncház Napját nemcsak Budapesten, hanem vidéken is élvezhetitek: 14:30-tól Máramarosszigeten. 15:30-tól Gátéren a Gyermek Néptánc Gála keretein belül, 17 órától Bécsben, 18.00-tól Zalaegerszegen, Tatabányán a Forgórózsa Fesztiválon belül, de Székesfehérváron is. További infókat a helyi oldalakon találtok.

Délelőtt 10 órától kezdődik a Magyarság Házban a Néptánc Határok Nélkül című konferencia, melynek részletes programját itt olvashatjátok.

Este a Hagyományok Háza színháztermében vendégeskedik a Maros Művészegyüttes: Szem látta, szív szerette-Táncból, jányból bokréta előadása.

A Táncház Napjának megkoronázása Az Elfeledett Székelyföld című előadás a Zeneakadémián 19.30- tól, melyről részletesebben a www.zeneakademia.hu oldalon olvashattok.

Május 10.-én vasárnap Szarvason folytatódik a Fölszállott a páva területi selejtezője. 10 órától a Cervinus Teatrumba nézhetitek meg a válogatót.